HØR ALLE FINALISTENE:

Hele høsten og vinteren har sangtalenter i nordvest blitt løfta fram i konkurransen DuettStafett.

18. februar kan du oppleve åtte helt nye navn på den sunnmørske musikkscena - live på Terminalen.

Denne lørdagen står nemlig alle vinnerne på scena sammen med et rått band - og skal framføre sine favorittlåter. Vi lover soul, kjærlighet, duetter og fantastiske toner.

Nå er alle finalistene klare, her kan du lese mer om alle åtte, og høre de synge:

LISE MARI SÆTRE OG
KATRHIN THARALDSEN

Vinner runde 7: Lise Mari Sæthre Wildcard-vinner: Kathrin Tharaldsen

Lise Mari Sætre fra Stryn vant siste runde i duettstafetten og er klar for konsert på Terminalen.

Dit kommer også vinnerne av de tidligere seks rundene i Sunnmørspostens duettstafett som startet i oktober.

I tillegg har også en wildcard-finalist blitt trukket ut blant alle som fikk 2. plass undervegs.

Kathrin Tharaldsen (31) fra Brattvåg fikk nest flest stemmer i runde tre før jul, da hun deltok med Nora Jones-låta «Don't Know Why». Det gjorde hun mest for å utfordre seg selv:

– For meg er det å synge ren terapi og jeg har sunget hele livet, nå i koret «Von dess». Jeg er ikke like glad i å fronte meg selv, og nå føles det veldig lenge siden jeg deltok, så ja, jeg ble gledelig overrasket over å bli trukket ut til å være med på konserten. Dette blir gøy, sier Tharaldsen.

Flere sjanserMens Kathrin kun har prøvd seg i én runde, har Lise Mari Sætre (38) vært med i alle unntatt den første. Hun har fått nest flest stemmer i flere av rundene undervegs, og vant altså den sjuende og siste i denne omgang,med «Toxic» av Britney Spears.

– Absolutt ikke en låt jeg selv ville ha valgt. Denne kunne jeg definitivt ikke fra før, men det gjelder for så vidt de fleste av sangene i stafetten. Det var bare å hive seg rundt hver eneste gang. Jeg har vært med fordi jeg elsker å synge.

Les hele intervjuet med de to siste finalistene her.

Lise Mari og Kathrin avsluttet første sesong av DuettStafett med duetten "Saving all my love for you " av Whitney Houston:

HEIDI BJERMELAND HÅKER

VINNER RUNDE 6:

HEIDI BJERMELAND HÅKER

Heidi Bjermeland Håker overrasker seg selv ved å velge Britney Spears låta «Toxic» for neste runde i duettstafetten.

– Dette er faktisk den eneste Britney-låta jeg liker, men den er såpass tøff at jeg håper flere gutter vil melde seg på til den neste og siste runden i duettstafetten. «Toxic» er gøy å synge, så hvorfor ikke, sier Bjermeland Håker (38) som bor i Tennfjord.

Selv vant hun sjette runde i konkurranse med 14 andre, med soullåta «Ain’t no Mountain High Enough», i duett med Red Hot-vokalist Knut-Marius Djupvik.

Les intervju med Heidi her.
Her er låten som Heidi åpnet:

TRINE NORDANG HELGESEN

VINNER RUNDE 5: TRINE NORDANG HELGESEN

Vinneren av femte runde i Sunnmørspostens duettstafett er 28 år, bor i Ålesund men kommer fra og jobber i Langevåg. Der er hun førskolelærer i Langevåg barnehage.

Ut av komfortsonaI flere uker har Trine gått og hatt lyst til å bli med i konkurransen, men ikke turt.

Karaokeappen Smule kjente hun til fra før, der har hun liggende inne en del solosanger.

– Da jeg til slutt tok sjansen på duettstafetten var det fordi jeg ville ut av komfortsona. Og siden jeg kjenner den jeg skulle synge sammen duett med og liker sangen veldig godt, kasta jeg meg ut i det, sier Trine.

Les hele intervjuet med Trine her.

Dette er siste runde før juleferien, og vinneren av femte runde får dermed ikke åpne ny duettlåt. Men Trine får synge inn en sololåt som publiseres på smp.no.

Med bare ei uke igjen til jul har hun valgt seg en julelåt, nærmere bestemt kanadiske Sarah McLachlans versjon av «Winter Wonderland».

MARIANN SØRØY

VINNER RUNDE 4: MARIANN SØRØY

– Veldig kjekt å vinne. En positiv overraskelse. Det sier Mariann Sørøy som slo ut tolv andre deltakere med sin duett sammen med Mari Rødal Tafjord med Bruno Mars-låten «When I was your man».

Den 34 år gamle trebarnsmoren forteller at hun alltid har sunget, og at hun siden 2009 har vært med i koret Piker, vin og sang. I koret har vært solist ved flere anledninger.

–Å synge duett via appen Smule Sing var en ny erfaring for meg. Jeg har tidligere sunget i kor med Maria Rødal Tafjord, og da hun utfordret seg til å synge duett sammen med henne, tok jeg sjansen, sier Mariann Sørøy som drømmer om flere solistoppdrag framover. Nå gleder hun seg til å synge på Terminalen.

Til den femte og siste DuettStafett-runden før jul har hun valgt låten «Jar of hearts» av Christina Perry.

MARI RØDAL TAFJORD

VINNER RUNDE 3: MARI RØDAL TAFJORD

Mari Rødal Tafjord har gått på musikklinja og sunget i kor, men aldri sunget med band. Nå byr det seg en mulighet.

– Da jeg ble med i den første runden av duettstafetten visste jeg ikke at det var planlagt en konsert med alle vinnerne til slutt, med band og publikum.

– Det ble jeg først klar over etterpå. Og da var jeg litt ergerlig fordi jeg ikke vant. Derfor bestemte jeg meg for å hive meg med. Heldigvis, sier Mari, som slo ut 12 deltakere i tredje runde av duettstafetten.

Les hele intervjuet med Mari på smp.no

Mari valgte låta "When I was your man" av populære Bruno Mars.

– Jeg må nesten bytte ut litt av teksten så den passer bedre for ei jente, ler Mari - og håper at mange har lyst å synge med.

Her er låta Mari la ut til fjerde runde av DuettStafett:

KATRINE B. LANGLO

VINNER RUNDE 2: KATRINE BJØRSTAD LANGLO

Katrine B. Langlo frå Stranda sang seg til topps i andre runde av DuettStafett. Hun ønsket duettfølge på Norah Jones-låten «Don´t know why»:

– Jeg liker å synge både soul, r&b, blues og jazz. Og så kjenner jeg meg veldig hjemme i Norah Jones sin sjanger, sier Katrine, om valget av den kjente låten som blir tredje rundes utfordring for stafett-deltagerne.

Les hele intervjuet med ukas artist her.

DAN ROGER LID

Foto: Artis Rudovskis

VINNER RUNDE 1: DAN ROGER LID

Vinneren av runde 1 i DuettStafett ble Dan Roger Lid fra Haram.

– Veldig kjekt å vinne. Og litt overraskende, for det var flere gode bidrag i konkurransen, sier vinneren som til daglig jobber som lærer ved Hildre Montessoriskule.

Les hele intervjuet med ukas artist her.

Andre runde i DuettStafett er nå over, og vi fikk inn 14 glimrende bidrag til konkurransen. Her er låten Dan Roger Lid åpnet for duetter:

Under finalekonserten i Ålesund kan publikum, sammen med en fagjury, stemme fram vinneren av første sesong DuettStafett.

– Vinneren stikker av med en feit premie. En dag i studioet til Ocean Sound Recording på Giske, opplyser initiativtaker til Sunnmørspostens sangkonkurranse, Liv-Jorunn Håker Ottesen.

Konkurransereglene i DuettStafett har vært følgende:
- Deltagerne måtte laste ned appen Smule Sing til sin smarttelefon.
- Søk etter "DuettStafett" i appen
- Under "Invites" finner du rundens låt.
- Syng i videomodus og bruk ørepropper.
- Du må bo eller være fra Nordvestlandet for å delta.
- Det er ingen aldersgrense for delta.

Første sesong av DuettStafett er nå ferdig, men du har muligheten i Sesong 2. Mer info kommer etterhvert.


DuettStafett er en konkurranse fra Sunnmørsposten.
Ansvarlig redaktør: Hanna Relling Berg.

Sunnmørsposten jobber etter Vær Varsom-plakaten sine regler for god presseskikk. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet
© Sunnmørsposten 2016.